Ajax denkt aan nieuw museum dicht bij de Arena

De fantastische geschiedenis van Ajax is er om te koesteren, maar kan op dit moment niet worden gedeeld. De Ajax Experience werd wegens gebrek aan belangstelling gesloten en een initiatief is er nog niet. Er wordt wel aan gewerkt.

Er is vrijwel geen voetbalclub te bedenken die een museum opent middenin de stad en niet bij of in het stadion, maar Ajax probeerde het toch. Het werd een project dat vele miljoenen kostte en maar weinig opleverde. Daarop werd maar weer besloten de deuren dicht te doen.

Omdat de Ajax Experience toch wel met flink wat bombarie werd aangekondigd, kwam de sluiting ter sprake tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, ook wel AVA genoemd. Is er echt alles aan gedaan om van de Ajax Experience een succes te maken?

“Het lukte gewoon niet. De belangstelling bleef achter bij de verwachtingen. Er is aan alle kanten gesneden, maar op een gegeven moment kun je niet verder snijden zonder aan kwaliteit in te boeten. Dan moet je je verlies nemen, dat hebben we gedaan,” klinkt het uit de monden van rvc-voorzitter Hans Wijers en algemeen directeur Michael Kinsbergen.

Het goede nieuws is dat het sluiten van de Experience wel weer de mogelijkheid aan Ajax biedt om een nieuw museum te openen. Hier wordt over nagedacht en het is ‘absoluut’ de bedoeling om alle bekers op een mooie plek te verzamelen.

De precieze status van het wie, wat, waar is onduidelijk en wanneer er een nieuw museum moet zijn, valt ook moeilijk te zeggen, maar Wijers en Kinsbergen maakten duidelijk dat wordt gezocht naar een locatie ‘liefst zo dicht mogelijk bij de Amsterdam Arena’.

Tekst: Ajaxlife

Related posts