Molenaar: ‘Als Veltman deze lijn doortrekt, staat hij in de basis in Brazilië’

Bondscoach Louis van Gaal riep Joël Veltman op voor de interlands tegen Japan en Colombia. De 21-jarige verdediger van Ajax kwam tegen Japan (2-2) nog niet in actie, mogelijk gaat hij dinsdag tegen de Zuid-Amerikanen wel spelen. Oud-speler Keje Molenaar van Ajax is onder de indruk van Veltman.

“Als hij deze lijn doortrekt staat hij in de basis in Brazilië”, zegt Molenaar bij RTV Noord-Holland over Veltman. Van Gaal kent de mandekker nog uit zijn tijd bij Ajax en dat kan volgens Molenaar de reden zijn dat Veltman al na enkele goede wedstrijden werd opgeroepen voor Oranje. “Er moet iets achter zitten.”

Ook over keeper Jasper Cillessen is Molenaar tevreden. “Die jongen straalt zoveel enthousiasme en rust uit in de goal. Hij is altijd waar hij moet zijn”, klinkt het. Cillessen heeft bij Ajax de strijd met Kenneth Vermeer gewonnen en tegen Japan kreeg hij de voorkeur boven Tim Krul en Maarten Stekelenburg.

Tekst: Voetbalzone

Related posts