Oranje speelt gelijk tegen Japan: 2-2

Het Nederlands elftal heeft de oefenwedstrijd tegen Japan zaterdagmiddag gelijkgespeeld: 2-2. In het Belgische Genk, de bijzondere speellocatie voor Japan – Nederland, hadden drie Ajacieden (Jasper Cillessen, Daley Blind en Siem de Jong) een basisplaats in het keurkorps van bondscoach Louis van Gaal.

Cillessen mag zich als doelman dus eerste keus noemen van Van Gaal. De Ajacied kreeg zaterdag (opnieuw) de voorkeur boven zijn selectiegenoten Tim Krul en oud-Ajacied Maarten Stekelenburg. Daley Blind opereerde vanaf de kick-off van de lunchwedstrijd als linksback. Later schoof hij door naar een controlerende stek op het middenveld. Siem de Jong werd bij Oranje getest als spits. De afmelding van de geblesseerde Robin van Persie, voor het WK de beoogde eerste spits, en het niet voor handen zijn van fitte vervangers, zorgde ervoor dat De Jong afgelopen week last minute aan de selectie werd toegevoegd.

Nederland – Japen 2-2 (1-2)
’12 Van der Vaart 0-1
’38 Robben 0-2
’44 Osako 1-2
’60 Honda 2-2

Opstelling Nederlands elftal (in de oefenwedstrijd tegen Japan in Genk):
Cillessen; Janmaat, De Vrij, Vlaar, Blind; Strootman, N. de Jong (46. Willems), Van der Vaart (78. De Guzman); Robben, S. de Jong (69. Depay), Lens.

Tekst: Ajax.nl

Related posts