Ajax wilde Gerbrands als directeur naar de Arena halen

Toon Gerbrands is de algemeen directeur van AZ, maar had die functie ook kunnen vervullen bij Ajax. De club heeft tot tweemaal toe geprobeerd de beleidsbepaler over te halen om Alkmaar te verlaten, maar de oud-volleybalcoach heeft de regerend kampioen beide keren afgezegd.

Gerbrands had met het management van AZ en met (de inmiddels ontslagen) trainer Gertjan Verbeek afgesproken dat er in Alkmaar gebouwd zou worden aan een gezamenlijke toekomst en heeft zich daaraan gehouden. “Er zijn tussendoor aanbiedingen geweest van Ajax en ook van andere clubs”, liet de directeur zaterdag weten bij NOS Langs de Lijn. “Daar heb ik gelijk nee tegen gezegd, omdat ik een afspraak had.”

“Ajax wilde Gerbrands, en daar heb ik toen nee tegen gezegd”, maakt de bestuurder duidelijk. “Ze hebben twee keer geïnformeerd, meer dan serieuze belangstelling.” Gerbrands heeft echter geen moment overwogen om daadwerkelijk naar Amsterdam te verkassen; de afspraken die hij bij AZ had gemaakt waren voor de beleidsbepaler heilig. “Dan ben ik dus onvoorwaardelijk”, geeft Gerbrands aan.

Tekst: Voetbalzone

Related posts