Cruijff bespeurt ‘extreme kwaliteiten’ bij Veltman

Johan Cruijff heeft verder toegelicht waarom hij het logisch vindt, dat Joël Veltman door Louis van Gaal opgeroepen is voor Nederland. De 21-jarige verdediger van Ajax heeft weinig ervaring, maar speelde tegen Celtic zó goed dat de bondscoach hem graag aan het werk wilde zien bij Oranje. Cruijff zei kort na de oproep van Veltman dat men bij Ajax al enige tijd weet wat Veltman in zijn mars heeft.

Nu zegt de legendarische oud-speler en -trainer dat het ook slim is Veltman uit te nodigen, omdat er nog van alles kan voorvallen in de maanden richting het WK 2014. “Bij Veltman denk je toch: hé, die heeft extreme kwaliteiten. Daarnaast, het is een oefenduel. Waarom zou je het niet doen? Het zou stom zijn als er in mei iemand geblesseerd raakt en je weet niet wie je dan mee zou moeten nemen”, zegt Cruijff in het Algemeen Dagblad.

Tekst: Voetbalzone

Related posts