Jong Oranje speelt 2-2 tegen Slowakije, Van der Hoorn en Denswil in de basis, Klaassen invaller

Jong Oranje heeft de uitwedstrijd tegen Jong Slowakije met 2-2 gelijkgespeeld. De Ajacieden Mike van der Hoorn en Stefano Denswil speelden de gehele wedstrijd. Davy Klaassen viel in de slotfase in. Jong Oranje eindigde met tien man na een rode kaart voor invaller Jürgen Locadia.

In een magere eerste helft kwam Jong Oranje in de 37e minuut op een 1-0-achterstand. Die goal van Jong Slowakije betekende de eerste tegentreffer in deze kwalificatiereeks van de Nederlandse ploeg, dat voorafgaand aan dit duel negen punten uit drie duels had met een doelsaldo van plus elf.

In de tweede helft leek het team van bondscoach Albert Stuivenberg orde op zaken te stellen. Een doelpunt van Luc Castaignos en een benutte strafschop door Tonny Vilhena bogen de score om in een 1-2-voorsprong. Maar nadat Jong Slowakije de stand gelijk had getrokken naar 2-2 kreeg invaller Jürgen Locadia na een botsing met de Slowaakse doelman de rode kaart. In de slotfase viel Davy Klaassen nog in voor Vilhena, maar ondanks een grote kans voor Adam Maher veranderde aan de stand niets meer. Bij Jong Slowakije mocht Ajacied Stanislav Lobotka nog enkele minuten meespelen.

Jong Oranje leidt ook na dit gelijkspel in hun poule met tien punten uit vier wedstrijden. Evenveel punten als Jong Slowakije maar met een wedstrijd minder gespeeld.

Nederland: Hahn, Dijkhuizen, Van der Hoorn, Denswil, Aké, Ayoub, Vilhena (88. Klaassen), Maher (86. Kongolo), Promes, Castaignos (70. Locadia), Boëtius.

Tekst: Ajax.nl

Related posts