Oranje kan groepshoofd vergeten na ruime winst Uruguay

Uruguay kan zich opmaken voor deelname aan het WK. In de play-offs won de ploeg van bondscoach Oscar Tabárez eenvoudig met 5-0 van Jordanië in Amman, waardoor alleen een wonder in de return van volgende week woensdag nog roet in het eten zou gooien. Door de goede uitgangspositie van de Uruguayanen kan Oranje de status van groepshoofd op het WK vergeten.

Met sterspelers Luis Suarez, die opnieuw opzien baarde door het maken van een schwalbe, en Edinson Cavani in de basis kwam Uruguay al na 22 minuten op voorsprong. Doelman Mohammed Shatnawi verwerkte een kopbal van Cavani slecht, waardoor Maximiliano Pereira al vallend binnen kon glijden. Nog voor rust werd het 0-2. Voormalig Ajacied Nicolás Lodeiro kon door halfslachtig ingrijpen van het thuisland Cristian Stuani vrijspelen. Hij vergrootte eenvoudig de voorsprong.

Halverwege het tweede bedrijf maakte Lodeiro aan alle twijfel een einde. Na goed terugleggen van Cavani schoot hij de bal binnen. Cristian Rodríguez zorgde met een hard schot in de korte hoek voor 0-4 en Cavani bracht uit een schitterende vrije trap de 0-5 op het scorebord voor de uiterst effectieve Uruguayanen. Ondanks verwoede pogingen van Jordanië bleef het daarbij, waardoor de return in Montevideo van volgende week woensdag een formaliteit is.

Tekst: VI

Related posts