Van Rhijn ontvangt bijzonder Ajax-boek

Vrijwel ontelbare keren bevond hij zich langs het veld, maar niemand die zijn aantekeningen kon teruglezen. Tot woensdagmiddag. Toen presenteerde auteur Auke Kok zijn boek Tussen Godenzonen, waarvoor hij de hoofdmacht van Ajax een jaar lang op de voet volgde. Ajacied Ricardo van Rhijn nam het eerste exemplaar in ontvangst.

Tot verrassing van velen nam Ricardo van Rhijn woensdagmiddag het woord toen hij het eerste exemplaar in ontvangst had genomen. De verdediger van Ajax zei het een eer te vinden dat hij als eerste het boek in handen kreeg.

Naast het officiële Ajax Jaarboek is er nu dus ook een ander boek verschenen waarin door een journalist wordt teruggekeken op een bijzonder seizoen. Auteur Auke Kok (1956) beschrijft in ‘Tussen Godenzonen’ op originele wijze wat er tijdens een seizoen allemaal gebeurt bij Ajax. Dit deed hij aan de hand van vele gesprekken en observaties, onder anderen met Van Rhijn. Ook Siem de Jong, Jasper Cillessen en Daley Blind komen uitgebreid aan bod. ,,Mijn doel was om inzicht te geven in hun twijfels, onzekerheden en ambities’’, zegt de auteur, die op zoek ging naar de waarheid achter zogenoemde voetbalclichés.

Is de auteur Ajacied? Na die vraag volgt een stilte. Dan zegt Kok: ,,Nee, maar ik hou wel van aanvallend Ajaxachtig voetbal. Ik ben opgegroeid met Johan Cruijff en Johan Neeskens, spelers die initiatief namen, de bal wilden hebben. Je hart volgen, mannetje passeren en veel schieten op doel. Dat is waar mijn hart naartoe gaat.’’

Tekst: Ajax.nl

Related posts