In Memoriam: SJAAK WOLFS (1931-2008)

Vandaag is het exact vijf jaar geleden dat wij het droevige nieuws ontvingen dat Sjakie Wolfs was overleden. De legendarische en geliefde oud-materiaalman is 76 jaar oud geworden. Wolfs was vanaf 1975 materiaalman van het eerste elftal en eigenlijk veel meer dan dat. Hij was dagelijks bij de club in touw en genoot het vertrouwen van veel spelers. Hij mocht bij wedstrijden ook altijd naast de technische staf plaatsnemen op de bank en groeide uit tot een clubicoon, mascotte en was uitermate geliefd bij het publiek.

In 2000 kwam Wolfs ongewild in het nieuws. Trainer Co Adriaanse had zo zijn eigen regels en verbande hem van de bank. Verontwaardigde Ajaxfans hielden destijds zelfs steunacties voor de populaire materiaalman. In 2003 nam hij afscheid van de club. De laatste jaren van zijn leven sleet Wolfs in een Amsterdams verpleeghuis. Een enkele keer keerde hij even terug, bijvoorbeeld in het seizoen 2007-2008 toen hij vanaf het invalide-dek de competitiewedstrijd in de ArenA tegen Roda JC bezocht.


Sjaak Wolfs 1931-2008

Related posts