Cor Pot: ‘Het kan wel een jaar duren voordat Van der Hoorn er echt staat’

Mike van de Hoorn heeft nog niet kunnen overtuigen bij Ajax. Cor Pot, die de oud-speler van FC Utrecht meemaakte op het EK voor spelers onder 21 jaar in Israël afgelopen zomer, schrijft de mandekker nog niet af, maar denkt wel dat het nog een kan duren voordat Ajax de echte Van der Hoorn te zien krijgt.“Mike heeft de pech dat die twee het nog goed doen ook”, doelt Pot op Joël Veltman en Stefano Denswil, die momenteel de centrale verdedigers zijn bij Ajax. “En dat is niet zo verwonderlijk, want die jongens zijn opgeleid bij Ajax. Mike heeft wat langer de tijd nodig. Het kan wel een jaar duren voordat hij er echt staat.”

Volgens de voormalig trainer van Jong Oranje is het niet mogelijk om foutloos te spelen. “Fouten maken we allemaal. Dat heb je gezien bij Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi”, vervolgt hij in het Algemeen Dagblad. “Verhalen dat Van der Hoorn te snel naar Ajax gegaan is, vind ik onzin. Mike is een uitstekende verdediger en een heel positieve jongen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt.”

Tekst: Soccernews

Related posts