Ronald de Boer: ‘Mijn ideaalbeeld is jeugdacademie La Masia van Barcelona’

Ronald de Boer is momenteel werkzaam in de jeugdopleiding van Ajax. De tweelingbroer van hoofdcoach Frank wil dat de Amsterdamse academie de ‘Harvard van de universiteiten’ wordt.

Bij Ajax focussen ze zich al een aantal jaar op de eigen jeugd. Sportcomplex De Toekomst krijgt veel lof, maar het kan beter volgens De Boer. “Mijn ideaalbeeld is een jeugdacademie, zoals ze bij Barcelona met La Masia hebben”, vertelt De Boer aan Voetbal International. “Het is nu nog toekomstmuziek, maar uiteindelijk zie ik het er wel van komen.”

“We hebben een opleiding op zeer hoog niveau, maar we willen dé universiteit van de jeugdopleidingen zijn. Harvard, Cambridge, dat niveau. Talenten moeten puur op basis van voetbalargumenten bij ons willen spelen. En ik merk dat we die aantrekkingskracht terug beginnen te krijgen”, besluit De Boer.

Joël Veltman, Stefano Denswil en Davy Klaassen zijn slechts enkele namen van voetballers die momenteel bij Ajax op de deur kloppen. Ajax staat momenteel vierde in de Eredivisie. De volgende tegenstander is koploper PEC Zwolle. Die wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 14 september.

Tekst: Goal.com

Related posts