Boerrigter: ‘Supporters van Ajax denken dat hun club de beste is’

Derk Boerrigter ruilde Ajax deze zomer in voor Celtic, maar komt zijn ex-werkgever sneller dan verwacht weer tegen. De clubs treffen elkaar in Groep H van de Champions League en eind oktober komen de Amsterdammers in Schotland op bezoek. Twee weken later, op 6 november, staat de tweede ontmoeting op het programma. Dan reizen the Bhoys naar de Amsterdam ArenA.

Boerrigter is benieuwd naar het nieuwe Ajax. De regerend landskampioen raakte Christian Eriksen en Toby Alderwereild kwijt en dat gemis gaat de ploeg volgens de linkspoot voelen. “Zij waren erg belangrijk en zullen een groot gat achterlaten”, zegt Boerrigter tegen STV. “Fans van Ajax denken dat hun club de beste is, dat vind ik een goede benadering. Ze zullen Celtic beschouwen als de te kloppen ploeg, maar wij bij Celtic denken hetzelfde over Ajax.”

De Nederlander heeft drie wedstrijden in de benen voor zijn nieuwe club. Hij raakte in het competitieduel met Ross County (2-1 winst) onlangs geblesseerd aan zijn enkel, maar maakte vorige week woensdag in de met 3-0 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Karagandy al weer zijn rentree. De ex-speler van onder meer RKC Waalwijk scoorde nog niet voor Celtic.

Tekst: Voetbalzone

Related posts