Andersen: ‘Ik denk dat ik door het vertrek van Eriksen meer aan spelen toekom’

Het vertrek van Christian Eriksen naar Tottenham Hotspur betekent een aderlating voor Ajax, maar ook dat andere spelers op moeten staan. Lucas Andersen, net als Eriksen een Deens talent die al op jonge leeftijd naar Amsterdam ging, hoopt na de transfer van zijn landgenoot op een doorbraak in het eerste elftal. Bij het vlaggenschip hoopt hij vervolgens een mooie transfer te verdienen.

De achttienjarige Andersen speelde tot dusver pas een competitiewedstrijd in het eerste van Ajax en mocht meedoen in de gewonnen strijd om de Johan Cruijff Schaal. “Ik denk dat ik door het vertrek van Eriksen wel meer aan spelen toekom in het eerste”, zegt de technicus in Het Parool. ‘Uiteindelijk wil ik de weg van Eriksen ook wel bewandelen.” Ajax verkoopt Eriksen voor een bedrag dat kan oplopen tot maximaal 13,5 miljoen euro.

Eriksen zit inmiddels in Londen en heeft al afscheid genomen van zijn oude ploeggenoten bij Ajax. Datzelfde geldt voor Toby Alderweireld, die zaterdagochtend medisch is gekeurd bij Atlético Madrid en vermoedelijk nog dit weekend zijn transfer naar de Spaanse club afrondt. Volgens Andersen was het afscheid van het duo niet emotioneel: “Chris kwam gewoon even dag zeggen tegen iedereen op de club, een dag later deed Toby hetzelfde. Je schudt handen en je wenst elkaar succes.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts