Janssen: ‘Eriksen heeft weer een erg goed seizoen gedraaid, hij moet hogerop’

Christian Eriksen staat open voor een buitenlands avontuur, maar is kritisch in de keuze voor een nieuwe werkgever. De middenvelder liet al weten dat hij niets ziet in een overstap naar Bayer Leverkusen en zal zijn contract bij Ajax verlengen, wanneer zijn gewenste club niet langskomt. Theo Janssen, die in het seizoen 2011/12 nog een jaar samenspeelde met Eriksen, adviseert de Deen echter om weg te gaan uit de Nederlandse competitie.

Volgens Janssen heeft zijn voormalig ploeggenoot een nieuwe uitdaging nodig. “Eriksen heeft weer een erg goed seizoen gedraaid, hij moet hogerop”, zegt de speler van Vitesse in gesprek met NUsport. “In de Eredivisie wordt makkelijk balverlies, wat hij soms lijdt, niet altijd afgestraft. Dat leert hij pas af in het buitenland. Bij Marco van Ginkel hetzelfde verhaal.”

De 21-jarige Eriksen speelde tot dusver 109 competitiewedstrijden voor Ajax, waarmee hij afgelopen zaterdag nog de Johan Cruijff Schaal won. De Deen zou net als ploeggenoot Toby Alderweireld in beeld zijn bij Liverpool, maar the Reds zullen zich naar verluidt pas in Amsterdam melden als Luis Suárez de club verlaat. Arsenal en Real Madrid hebben interesse in de Uruguayaan.

Tekst: Voetbalzone

Related posts