‘De Jupiler League is totaal geen optie voor Lukoki’

Bijna twee weken geleden kreeg Jody Lukoki te horen wat hij eigenlijk al wist: Ajax heeft hem dit seizoen niet nodig. De rappe buitenspeler komt niet voor in de plannen van hoofdtrainer Frank de Boer en de club staat open voor zowel een verhuurperiode als definitieve verkoop. Sinds de bevestiging van het nieuws is het echter nog niet druk rond Lukoki in het geruchtencircuit.

De 20-jarige aanvaller, die 24 wedstrijden voor Ajax speelde en 5 doelpunten maakte, heeft nog een contract tot de zomer van 2015. In tegenstelling tot wat het lijkt is er wel degelijk veel belangstelling voor Lukoki. Dat zegt zijn zaakwaarnemer, Chiel Dekker, dinsdag in gesprek met Ajax Showtime. Volgens Dekker is het echter belangrijk dat zijn cliënt de juiste keus maakt.

Er wordt gesproken met verschillende clubs, maar die moeten ook met Ajax rond zien te komen. Het liefst stapt Lukoki tijdelijk over naar een andere partij binnen de Eredivisie. Een niveau lager instappen valt niet te bespreken. “De Jupiler League is totaal geen optie. In dat geval kan hij net zo goed bij Ajax blijven…”, geeft Dekker aan.

Tekst: Voetbalzone

Related posts