Denswil: ‘Gewoon zorgen dat ik Moisander uit de basis speel’

Ajax heeft Mike van der Hoorn overgenomen van FC Utrecht en hij strijdt met Joel Veltman om de erfenis van Toby Alderweireld, die mogelijk nog deze zomer naar het buitenland gaat. Aan de andere kant van het Amsterdamse centrale verdedigingsduo is er geen sprake van een strijd, daar Niklas Moisander zeker is van een basisplaats. Stefano Denswil wil daar verandering in brengen.

De twintigjarige Zaandammer speelde in het afgelopen seizoen vier competitieduels in de Eredivisie en aast op meer. “Als ik het op de training bewijs of mezelf laat zien als een geweldige invaller, maak ik het de trainer moeilijk”, zegt Denswil tegen Ajax Life. “Niklas heeft meer ervaring, maar ik kom voor mezelf op. Ik moet gewoon zorgen dat ik hem uit de basis speel. Dat zou het mooiste zijn en daar doe ik alles voor.”

“En anders probeer ik Niklas op de trainingen zo goed te maken dat hij een mooie transfer krijgt”, vervolgt Denswil. “Dan kan ik het daarna overnemen.” De verdediger maakte in het afgelopen seizoen speelminuten tegen Vitesse, VVV-Venlo, AZ en FC Groningen en maakte in de bekerwedstrijd tegen ONS Sneek zijn enige doelpunt voor het eerste van Ajax.

Tekst: Voetbalzone

Related posts