Babangida snapt Ajax niet: ‘Hij had een contract moeten krijgen’

Ajax besloot vorige week om het Nigeriaanse talent Moses Daddy geen contract aan te bieden. De achttienjarige aanvaller, die in eigen land vergeleken wordt met Cristiano Ronaldo, scoorde weliswaar twee doelpunten in de voorbereiding, maar kon de technische leiding niet overtuigen van zijn kwaliteiten. Bij de achterban van Ajax heerst er vooral onbegrip, zo ook bij voormalig Ajacied Tijani Babangida.

De aanvaller keerde donderdagochtend terug naar Nigeria. Ajax zou de buitenspeler op het spoor zijn gekomen door Babangida, die zijn voormalig werkgever getipt zou hebben. Volgens Nigeriaan klopt dat niet. “Een journalist belde mij op en vroeg naar mijn mening over Moses”, zegt Babangida tegenover AllNigeriaSoccer. “Natuurlijk was ik erg positief over hem, al kende ik hem nog niet heel goed. Als ik een speler zie die bij Ajax past, wil ik er altijd wel iets over zeggen.”

“Maar ik ben niet betrokken bij transfers”, vervolgt Babangida, die zelf eigenaar is van de Nigeriaanse club Taraba United. “Toen Moses naar het WK voor spelers onder twintig jaar ging, was het de bedoeling dat Ajax hem een contract aan zou bieden in plaats van een proefperiode. Misschien wilden ze niet wachten op zijn achttiende jaar en alvast kijken of hij in het systeem zou passen.”

Tekst: Soccernews

Related posts