Bojan herinnert zich De Boer nog: ‘El Mister was een elegante speler’

Bojan maakte zaterdagavond zijn officiële debuut voor Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Omdat de aanvaller nog in de ‘opbouwfase’ zit speelde hij niet de hele wedstrijd, maar bleef het bij een uur. Vrijdag volgt waarschijnlijk ook zijn debuut in de Eredivisie, wanneer Ajax het seizoen 2013/14 opent tegen Roda JC Kerkrade. Hij mikt met zijn club op een prijs.

“Ik ben hier om te genieten van deze mogelijkheid en om prijzen te winnen. Als God het wil, haalt Ajax de volgende ronde van de Champions League”, zegt Bojan in gesprek met Het Parool. In de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal stond hij gepositioneerd als rechtsbuiten, maar dat wil niet zeggen dat hij ook de rest van het seizoen daar zal spelen. Hij heeft sowieso de vrijheid om naar binnen te trekken.

Bojan kon naar Ajax komen, omdat Frank de Boer goede contacten had en heeft binnen Barcelona. De 22-jarige aanvaller zag zijn huidige trainer in het verleden zelf ook wel eens aan het werk. De Boer speelde van 1999 tot 2003 in Camp Nou, tussen Bojans negende en dertiende jaar. “Als jeugdspeler van Barcelona zat ik op de tribune van Camp Nou toen hij speelde. El Mister was een elegante speler met veel kwaliteit”, weet Bojan nog.

Tekst: Voetbalzone

Related posts