Alderweireld: ‘Misschien wel vierde titel op rij’

Toby Alderweireld meldde zich maandag na zijn vakantie weer bij Ajax. De verdediger staat open voor een transfer, maar tot op heden is er niets concreet geworden. Daarom stapt de Belg samen met de Ajax-selectie het vliegtuig in richting Oostenrijk, waar de Ajacieden deze week op trainingskamp gaan. “We gaan weer lekker beginnen”, zei Alderweireld voor vertrek tegen AT5. Dat hij zich weer bij Ajax zou melden, had hij niet uitgesloten.

“Ik heb altijd gezegd dat ik het niet erg vind om nog een jaar bij Ajax te blijven. Alleen als er echt iets moois komt, wil ik daar op ingaan. Dat is tot nu toe nog niet gebeurd. We wachten rustig af”, aldus Alderweireld.

Nog een seizoen Ajax is absoluut geen straf, legde de Belg uit. “Misschien kunnen we wel geschiedenis schrijven door voor de vierde keer op rij kampioen te worden. Blijven is zeker een optie. Ik kan hier nog genoeg leren. Maar als er een mooie club komt, ben ik daar ook wel klaar voor. We zien het wel.”

Christian Eriksen meldde zich maandag eveneens op De Toekomst, maar had geen zin om voor de camera van de stadszender te verschijnen. “Veel te vroeg”, zei hij nog wel met een lach.

Bron: AT5

Related posts