‘Ajax en psv laten hun oog vallen op overbodige Bojan’

Toen Bojan Krkic als zeventienjarige zijn debuut maakte bij FC Barcelona, werd de aanvaller een grote toekomst voorspeld. Nu vijf jaar later is de Spanjaard nog altijd niet doorgebroken bij de Catalanen en werden verhuurperiodes bij AS Roma en AC Milan geen groot succes. Mogelijk krijgt Bojan de kans zijn carrière nieuw leven in te blazen en zouden Ajax en psv belangstelling hebben.

Dat meldt het doorgaans goed ingelichte El Mundo Deportivo. Beide clubs beschikken over een trainer met een verleden bij Barcelona (Frank de Boer en Philip Cocu red.) en die contacten zouden ervoor kunnen zorgen dat Bojan, die overbodig is in Spanje, voor een seizoen gehuurd zou kunnen worden.

Ajax had in het verleden al eens interesse in de aanvaller, maar kreeg toen telkens nul op het rekest (zie eerdere berichten hieronder). Ditmaal zou Bojan wél open staan voor een tijdelijke overstap naar de Eredivisie. De Spanjaard zou namelijk goede verhalen hebben gehoord van zijn landgenoot Isaac Cuenca, die vanaf januari op huurbasis bij Ajax speelde.

Zowel Ajax als psv zou inmiddels al een lijntje hebben uitgeworpen richting Barcelona. De twee Nederlandse topclubs hopen dat Bojan een seizoen gehuurd kan worden, waarbij de Spaanse landskampioen het grootste gedeelte van het salaris zal blijven betalen. Bojan verdiend rond de drie miljoen euro, wat voor zowel Ajax als psv onbetaalbaar is.

Tekst: Soccernews

Zie ook eerdere berichten:
11 juli 2007: Ajax moet geduld hebben met Krkic; Eventuele verhuur niet eerder dan in winterstop
10 juli 2007: Cruijff adviseert via de media: ‘Krkic naar Ajax’
11 juni 2007: Bojan Krkic niet naar Ajax maar in A-selectie Barcelona
6 juni 2007: ‘Ajax inderdaad met Barcelona in gesprek over Krkic’
31 mei 2007: Barcelona ontkent verhuur Krkic aan Saint-Etienne; Wellicht nog bij eigen A-selectie
29 mei 2007: ‘Barcelona-talent Krkic niet naar Ajax of PSV maar naar Saint-Etienne’
15 mei 2007: Ajax krijgt concurrentie van PSV in slag om Barça-talent Krkiæ (incl. link naar video’s)
3 mei 2007: Van Geel zoekt bij Barcelona naar versterking; ‘Krkic nog wel heel jong’
27 april 2007: ‘Ten Cate wil supertalent Krkic (16) van Barcelona naar Ajax halen’

Related posts