Van Hanegem: ‘Ajax presteerde het beste en moet zich afvragen of het daar trots op kan zijn’

Ajax wordt hoogstwaarschijnlijk komend weekend kampioen van Nederland. Een zege op Willem II volstaat voor de titel. Dat de titel voor de derde maal op rij naar Amsterdam gaat doet pijn bij de concurrentie en dat is hoorbaar in de reacties van o.a. Mark van Bommel en Willem van Hanegem.

Willem van Hanegem feliciteert als een boer met kiespijn Ajax met het kampioenschap, maar vraagt ze ook om kritisch te blijven. “Wat mij betreft is er over het verloop van de Eredivisie nu wel even genoeg gezegd”, schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. “Ajax presteerde tot nu toe het best van allemaal en ze moeten in Amsterdam zichzelf maar afvragen of dat iets is om trots op te zijn. Een titel telt, voor altijd, alle respect daarvoor. Maar om verder te komen als sportclub moet je kritisch op jezelf blijven”.

Hoe zou de reactie van de Kromme geweest zijn als feyenoord er in geslaagd was in deze zelfde competitie de titel eindelijk weer eens te behalen. Waarschijnlijk zou hij spreken over een formidabele prestatie van wereldniveau. Dat het zeer doet bij kromme Willem is duidelijk!

Zo ook bij Mark van Bommel. Na afloop van de wedstrijd tegen Groningen verkondigde hij dat ‘Ajax alleen kampioen gaat worden omdat psv het heeft laten liggen’. Een onsportieve opmerking van heer Bommel: ‘Ajax was niet goed; wij waren slecht’. Is dat niet het principe van winnen en verliezen? Wordt je niet altijd kampioen omdat de concurrentie het minder gedaan heeft? Ach; we lachen er alleen maar om!

Related posts