‘De Boer overweegt 3 jaar bij te tekenen’

De kans lijkt groot dat Frank de Boer na het seizoen zijn contract gaat verlengen. VI-verslaggever Simon Zwartkruis sprak onlangs uitgebreid met de oefenmeester van Ajax. Deze week zal het interview met De Boer in Voetbal International staan. Zwarkruis lichtte al een tipje van de sluier. De Boer heeft uitgesproken dat hij verwacht drie jaar bij te tekenen.

De directie en de succestrainer gaan na het seizoen met elkaar om tafel. ‘Dat komt allemaal goed volgens Frank. Hij wil waarschijnlijk een jaar of drie bijtekenen. Dan is hij aardig bij de tien jaar die hij voor ogen had’, vertelde Zwartkruis maandagochtend op VI Radio. Het contract van De Boer loopt medio 2014 af, wat betekent dat hij dan tot 2017 onder contract komt te staan.

Zwartkruis was lovend over De Boer, die zijn derde titel op rij pakt. ‘Als je kijkt naar de historie dan evenaart hij Van Gaal en Michels en is hij beter dan Cruijff. Het is echt uniek wat De Boer presteert.’

‘Dit het seizoen waar De Boer het meest tevreden over is. Juist vanwege die constante factor. Hij zegt het ook. Ajax is in ieder wedstrijd de bovenliggende partij geweest. In andere seizoenen was het vaak in fases. Het is nu gewoon een hele constante lijn geworden. Dat heeft er ook mee te maken dat hij zijn gedachtegoed erin gepompt heeft. Dat zegt ook de trainer van de tegenstander de laatste weken.’

‘Hij blijft benadrukken dat hij nog steeds een lerende coach is. Daarbij vraagt iedereen zich af welk niveau hij gaat halen. Ik ken hem al vanaf dat hij door brak bij Ajax. Wat you see is what you get bij Ajax. Je ziet zelfs zijn karakter terug bij Ajax. Het is de kracht van de eenvoud. Alle deeltjes moeten wel kloppen, veel positiewisselingen etc. Dat vergt dagelijks slijtwerk en de kernpunten blijft hij heralen. Positiespel, geen verslapping. Dat zie je in Breda ook, dan is hij toch weer woest bij een 0-2 voorsprong. Zo heeft hij de ploeg met zich meegesleept’, vertelde de journalist.

‘Toen hij een half jaar bij Ajax zat was zijn streven totale domaninatie. Daar werd toen wel schamper over gedaan, maar je ziet toch dat dit eruit komt dit seizoen. Het is geen onzin wat hij heeft verkocht. Frank zal zeer selectief zijn in zijn keuze voor een vervolgclub. Zijn vrouw en dochters zijn belangrijk. Een paar clubs hebben wel zijdelings geinformeerd bij zijn zaakwaarnemer Guido Albers. Bij Liverpool had hij destijds uit beleefdheid nog een dag bedenktijd gevraagd, maar toen hij op had gehangen wist hij al dat hij het niet zou doen. Bij wijze van spreken had hij een minuut later terug kunnen bellen’, aldus Zwartkruis.

Tekst: Ajaxshowtime


Related posts