Wat schreven de kranten, Kroning koning Frank

Nog één zege heeft Ajax nodig om zich voor de derde keer in successie landskampioen te kunnen noemen. De ochtendkranten hadden alle aandacht voor het gewonnen duel met NAC (0-2), maar blikte ook uitgebreid vooruit naar komend weekeinde als tegen Willem II de schaal weer geheven zou kunnen worden.

Het AD trekt na de zege op NAC een belangrijke conclusie: ‘Speelstijl geheim achter nieuwe titel’. Het blijkt geen gevolgtrekking van de journalist zelf, maar van Ryan Babel. ‘Het geheim van de naderende titel? Ryan Babel hoefde er na de sleutelwedstrijd tegen NAC Breda (0-2) niet lang over na te denken. ,,Het is de werkwijze van de technische staf die altijd is blijven hameren op dezelfde speelstijl. Patronen zijn er vanaf de eerste dag in geslepen. Dat schept duidelijkheid. Daardoor werd het voor de nieuwe jongens ook steeds gemakkelijker. Daar was de wedstrijd tegen NAC ook een goed voorbeeld van”, verklaarde Babel.’

‘Matchpoint’, spat af van de voorpagina van het sportkatern van het Noordhollands Dagblad . Een mooie foto van een groep juichende Ajacieden met de opgerichte blik van aanvoerder Siem de Jong vult de pagina. ‘Ajax etaleert klasse in Breda’, luidt de kop boven het wedstrijdverslag. ‘Ajax verloor geen moment het hoofd. In de wetenschap dat het menselijk uithoudingsvermogen zijn grenzen kent, liet het team NAC zich kapot lopen. Het zorgde na rust voor een anti-climax. De troep ‘wilden’ kon geen stap meer verzetten, waarna Ajax het duel naar zich toetrok. Kolbeinn Sigthórsson scoorde twee minuten na de pauze. Tim Gilissen kopte de bal even later per ongeluk over zijn eigen doellijn (0-2). Hoewel meer treffers uitbleven, liet Ajax in drie kwartier zien waarom het de titel toekomt.’

‘Nog één overwinning’ weet ook de Volkskrant . ‘Soeverein combinerend naar titel’ prijkt boven het artikel over de wedstrijd. ‘In het Rat Verlegh stadion van NAC gaf het scorebord gedurende de tweede helft een tussenstand van 0-3 aan, terwijl Ajax toch echt pas twee keer had gescoord. Zo achteloos combineerde de ploeg van coach Frank de Boer kennelijk dat de voorsprong veel ruimer aanvoelde. Het is de soevereiniteit die past bij de zelfbewuste kampioen, die volgende week bij winst op Willem II definitief beslag kan leggen op de 32ste landstitel. ‘Dit mogen we niet meer uit handen geven. Nu staan we op matchpoint’, zei de trainer die met Ajax voor het derde opeenvolgende jaar de hoofdprijs gaat bemachtigen.’

Met een prachtige foto van Toby Alderweireld die het gebaar maakt dat bij het strikken van een stropdas hoort, vult Ajax ook de voorpagina van Telesport , het sportkatern van De Telegraaf . Binnenin een foto van Frank de Boer naast de kop ‘Kroning Koning Frank’. ‘Vijf dagen na de troonswisseling op Koninginnedag staat Amsterdam voor het volgende feest. Als Ajax op 5 mei in eigen huis hekkensluiter Willem II verslaat, laat de nieuwe ‘koning van het trainersgilde’ Frank de Boer zich voor de derde keer in 2,5 jaar (!) kronen tot landskampioen. ,,Ik ga er vanuit dat de 32e titel binnen is”, glom de coach na de 2-0 overwinning bij NAC Breda. ,,Maar het is pas feest als ie echt in de pocket zit.”

Tekst: Ajax.nl

Related posts