Ajax Vrouwen verliezen na penalty’s van FC Twente Vrouwen (Incl foto’s)

De Ajax Vrouwen zijn vanavond uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi. De wedstrijd vond plaats op het sportcomplex van amateurclub ATC’65 in Hengelo nadat de FC Twente Vrouwen geen toestemming hadden gekregen om het duel in de Grolsch Veste af te werken wegens onderhoudswerkzaamheden.

In de eerste helft waren de FC Twente Vrouwen de bovenliggende partij wat ook resulteerde in een 1-0 ruststand. De tweede helft ging gelijkwaardiger op al werden beide teams niet echt gevaarlijk voor het doel. Toch wist Ajax het net te vinden en via Vesna Veltrop kwam in de 77ste minuut de 1-1 op het scorebord. Echter in de daaropvolgende penaltyreeks ging het mis voor de ladies.

Babiche Roof en Anouk Hoogendijk misten beide een strafschop waarna de serie met 4-3 verloren ging. Dus zit het bekervoetbal erop en kan de focus weer volledig worden gericht op de BeNe League. Daarin wacht zaterdag de uitwedstrijd tegen koploper Standard Luik. ,,Een zware pot,’’ aldus coach Engelkes, ,,maar ik acht ons niet kansloos.’’

Opstelling Ajax Du Ry; Van der Most, Stentler, Hoogendijk, Tang (73. Veltrop); Middag, Manduapessy, Van Lunteren, Versteegt (55. Roof) Bakker (77. Becx), De Ridder.


Zou Anouk ook in Hengelo een omhaal doen


De warming up


De opkomst met vele mascottes


Dit beeld zagen we de eerste helft te weinig


Altijd en overal: Ajax Amsterdam!


Boing!!


Trainer Engelkes ziet ook dat het niet goed gaat


Op naar de volgende wedstrijd!

Related posts