Poulsen blikt terug: ‘Eigenlijk ben ik best een aardige jongen’

Christian Poulsen had het zondagmiddag in de topper al vrij snel aan de stok met Ola Toivonen en Mark van Bommel. Na de twee snelle ‘botsingen’ hield de Deense middenvelder van Ajax zich de rest van het duel koest. In gesprek met het Parool keek Poulsen terug op de eerste fase van het duel.

“Na twintig seconden botste ik met Toivonen”, legt Poulsen uit. “Ik liep in zijn baan en dat vond hij niet leuk. Hij riep iets in het Zweeds, ik antwoordde in het Engels. Maar na een kwartiertje zijn we gestopt met praten.”

Kort na de botsing met Toivonen, was ook Van Bommel aan de beurt. “Na vijf minuten had ik een harde tackle op Van Bommel. Je wilt even laten merken dat de wedstrijd begonnen is. Ik kreeg geen geel. Ik heb in de Eredivisie nog geen gele kaarten gekregen, dus ben ik eigenlijk best een aardige jongen.”

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd werd Poulsen naar de kant gehaald. Hij werd vervangen door Derk Boerrigter, die verantwoordelijk was voor de winnende Ajax-treffer. “Ik was een beetje teleurgesteld dat ik er een kwartier voor tijd uit moest. Maar ik was moe en mijn hamstring was een beetje stijf. Dat zal de trainer ook wel aan mijn loopje hebben gezien.”

Tekst: Soccernews

Related posts