Alderweireld voelt niets voor Anzhi: ‘Ik zou daar wegrotten’

Toby Alderweireld is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Ajax. De Belgische verdediger maakt een goede kans na afloop van deze jaargang een transfer te maken; Newcastle United en Liverpool werden reeds met Alderweireld in verband gebracht. Ook vanuit Oost-Europa sluimert belangstelling: het Anzhi Makhachkala van Guus Hiddink werd genoemd. Alderweireld ziet echter niets in die club.

De Ajax-verdediger geeft woensdag in Voetbal International te kennen dat hij zijn huidige club niet zomaar verlaat voor de eerste de beste andere vereniging. “Een club zal moeite moeten doen om me te halen. Zodra een club veel geld voor je overheeft, is de kans groter dat je daadwerkelijk gaat spelen. Daarna ga ik kijken naar de stad waar de club vandaan komt”, somt Alderweireld op.

Een club als Anzhi behoort niet tot de favoriete nieuwe bestemmingen voor Alderweireld, benadrukt hij. “Ik zou daar wegrotten. En in sportief opzicht trekt het me ook niet”, stelt de Belgisch international. Anzhi Makhachkala staat momenteel derde in de Russische competitie en is kansloos voor de landstitel. In het verleden trokken Alderweirelds landgenoten Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen na hun tijd bij Ajax ieder naar Engeland.

Tekst: Voetbalzone

Related posts