Rijkaard trainer Galatasaray

Frank Rijkaard heeft een nieuwe club gevonden. De oud-trainer van onder meer FC Barcelona gaat de komende seizoenen aan de slag bij het Turkse Galatasaray. Hoewel volgens de Turkse media Co Adriaanse de beste papieren had om in Istanbul aan de slag te gaan, is de keus van het bestuur van Galatasaray gevallen op Rijkaard.

Bij de Turkse topclub volgt Rijkaard de eerder deze week ontslagen Bülent Korkmaz op. De oefenmeester werd de deur gewezen, wegens tegenvallende resultaten. Galatasaray eindigde dit seizoen slechts als vijfde in de Turkse Süper Lig. Voor Rijkaard, die de afgelopen zomer met tal van topclubs in verband werd gebracht, is de Turkse club zijn eerste werkgever na zijn ontslag bij FC Barcelona in 2008. Na een sabbatical begon het toch weer te kriebelen bij de oud-international.

Adriaanse
Galatasaray was op zoek naar een Nederlandse trainer. Waar de media aanvankelijk uitging van Co Adriaanse richtte de Turkse club haar pijlen op Rijkaard. Nadat in februari 2009 al Michael Skibbe werd ontslagen in Istanboel, was diens opvolger Bülent Korkmaz evenmin succesvol. Met de club beëindigde hij het seizoen als vijfde, iets dat jarenlang niet meer was gebeurd. Adriaanse leek de gewenste opvolger van Korkmaz maar gaat dus opnieuw niet in op het aanbod om trainer te worden. Of Co ook Galatasaray een ‘Nee’ heeft verkocht is niet bekend.

Rijkaard wordt later vandaag gepresenteerd. In 1995 stopte hij met zijn actieve carrière, na het winnen van de Champions League met Ajax. Bij AC Milan, waar hij zelf ook een uiterste succesvolle periode meemaakte, werd zijn naam afgelopen maand ook genoemd toen Carlo Ancelotti bekend maakte op te stappen. De Milanezen schoven echter technisch directeur Leonardo door naar de trainerspost.

Related posts