Wisselend succes jeugdelftallen: Ajax D2 kampioen, duur puntverlies A1 en B1

Ajax A1 heeft in de strijd om de titel dure punten verspeeld tegen ADO Den Haag A1. Op de Toekomst kwam het elftal van trainer Frank de Boer niet verder dan 0-0. Feyenoord A1 is na de 3-2 overwinning op AZ A1. Feyenoord en Ajax hebben een gelijk aantal punten, maar Feyenoord heeft een beter doelsaldo. Mochten beide ploegen aan het eind van de competitie nog gelijk staan in punten, dan wordt er een beslissingsduel gespeeld.

B1
Ajax B1 had nog een kleine kans op de titel, maar deze kans is door een 2-2 gelijkspel van Ajax bij Excelsior B1 flink afgenomen. Feyenoord B1 kan morgen bij winst op Vitesse/AGOVV B1 officieus kampioen worden. Volgende week speelt Ajax B1 uit bij Feyenoord B1.

B2
Ajax B2 heeft de inhaalwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden B1 gewonnen. In Leeuwarden waren de Ajacieden vooral effectiever dan de Friezen. Ajax won met 1-3 door goals van Jip Bartels (2x) en Daan Rienstra.

C1
Ajax C1, dat al kampioen is, verslikte zich in Stormvogels C1. Stormvogels won zeer verrassend met 1-2. Ajax C2 speelde met 3-3 gelijk tegen IJsselmeervogels C1.

D1 en D2
Ajax D1 speelde uit bij Sparta D1 met 1-1 gelijk. De Amsterdammers profiteerden daardoor niet van puntverlies van koploper AZ D1. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt drie punten in het voordeel van AZ. De D2 van Ajax is zaterdag kampioen geworden. Ze wonnen met 8-1 van Hellas Sport. De ploeg van trainer Heini Otto was oppermatig in de Tweede Divisie bij de D-pupillen. De D2, een mix van eerste en tweede-jaars D-pupillen, won vrijwel alle wedstrijden. Alleen van FC Omniworld D1 werd met 2-0 verloren. In oefenwedstrijden versloegen de jonge Ajacieden onder meer Alphense Boys D1, FC Volendam D1 en FC Den Bosch D1, die allen op een hoger niveau spelen.

Bron: AjaxShowtime

Related posts