Van Gaal: ‘Ajax is nu al bijna geen topclub meer’

Louis van Gaal zal niet naar een andere Nederlandse club vertrekken. Dat zegt de oefenmeester van de aanstaande kampioen in Het Parool. Dat de coach inmiddels weer in hogere sferen verkeerd is inmiddels bekend, en dat laat Van Gaal maar weer eens merken ook in de media.

‘Ik ga niet naar een andere Nederlandse club, dat heb ik Dirk (Scheringa red.) beloofd’,aldus van Gaal, die daarmee een terugkeer naar Ajax uitsluit. ‘Ik ga alleen nog maar naar clubs van een bepaald kaliber, en dat is Ajax niet meer’.
Van Gaal moet dus weer zonodig op de dag dat zijn cluppie kampioen kan worden met modder gooien. ‘Ajax is geen topclub meer, dat waren ze wel’. Of AZ de Amsterdamse ploeg inmiddels al heeft verdrongen uit zijn hart? ‘Ik ben geboren in Amsterdam, dat zal altijd een rol blijven spelen, ik heb bij Ajax gespeeld, ik ben er trainer geweest, dus die vraag is heel moeilijk. Ik heb hier in Alkmaar fantastisch gewerkt maar dat deed ik bij Ajax ook’.

AZ speelt vanavond om 20.45 uur de kampioenswedstrijd tegen Vitesse. Zelfs bij een gelijkspel of verliespartij kunnen de Alkmaarders nog kampioen worden. Dan moet FC Twente wel punten laten liggen in De Kuip. Nou Louis tot volgende week!

Related posts