Exclusief: Veiling Ajax-koelkast beschilderd door Henk Veen voor Cruyff Foundation

Twee weken lang schilderde Henk Veen in de Bijenkorf etalage in Amsterdam met diverse bekende Nederlanders. De kunstwerken van Henk Veen, op deze site vooral bekend van de megaprijsvraag (zie bericht), gingen tweede paasdag onder de hamer in de Amsterdamse Bijenkorf. Onder leiding van veilingmeester Arne Everwijn van het gerenommeerde veilinghuis Christie’s werd een bedrag opgehaald van € 14.800. Hoogtepunt was het duo-schilderij met Johan Cruijff.

Speciaal voor de AjaxF-Side.NL bezoekers, hebben we een unieke Ajax koelkast (zie foto hieronder) waar je op kan meebieden. Je kan dus in bezit komen van deze exclusieve orgineel beschilderde koelkast, waarvan de opbrengsten naar de Cruyff Foundation gaan. De koelkast is overigens ‘live’ te bekijken bij de BCC op winkelscentrum Buikslotermeerplein boven het IJ.


De Ajax koelkast zoals die geveild wordt voor de Johan Cruijff Foundation

Lees hier alles over het project op www.henkveen.nl en http://www.cruyff-foundation.org, waar je mee kan bieden op de koelkast. Stuur een email naar Info@cruyff-foundation.org met naam, adres, telefoonnummer en bieding. De startprijs is 350 euro.

Kunstschilder Henk Veen
Kunstschilder Henk Veen woont en werkt zijn hele leven al in Amsterdam en maakt abstracte kunst. Veen maakt gebruik van acrylverf en creëert zijn kunst met spuitbussen, kwast en sjablonen. Zijn kleurrijke doeken bevatten onder andere de thema’s muziek, sport, dieren, realiteit, romantiek en Sign Art (tekeningen met verf op doek) en duo-painting met collega-kunstenaars.
De kunst van Henk Veen was ook te bewonderen in televisieprogramma’s zoals Gouden Kooi, Talpa TV, Idols, Ajax TV, SBS Shownieuws & Hart van Nederland, RTL Boulevard, MTV/TMF awards, Big Brother Hotel, Cash & Carlo, 7Plagen van Talpa, AT5 FC Godenzonen, AT5 Kort Amsterdams, Trendies, Wannahaves, Absolutely en Life & Cooking waar hij de 5 deuren van het decor geschilderd heeft. Tevens staat het schilderij van Henk Veen en Johan Cruijff op de cover van de cd-single van rapper Rocks THC, gemaakt speciaal ter ondersteuning van dit project voor de Cruyff Foundation.



Website: www.henkveen.nl & www.henkveen.com

Johan Cruyff Foundation
Wat kan ík doen om de jeugd in beweging te krijgen?’ Het is de vraag die Johan Cruijff ertoe bracht zijn eigen Foundation in het leven te roepen. Hij besefte dat sport niet alleen leuk en gezond is, maar onmisbaar voor de gezonde ontwikkeling van elk kind. Met sport kun je niet vroeg genoeg beginnen. Je krijgt maar één lichaam, daar moet je de rest van je leven mee doen. Logisch dat sport en kinderen de peilers zijn geworden onder de Johan Cruyff Foundation, in het bijzonder kinderen met een handicap.
Sinds de start in 1997 is de Johan Cruyff Foundation uitgegroeid tot een organisatie die elke dag opnieuw jeugd in beweging brengt en houdt. De Foundation doet dat door projecten op te zetten en te ondersteunen die sport en spel stimuleren, zoals de Cruyff Courts. Dat gebeurt altijd samen met verenigingen, scholen, sportbonden, bedrijven en overheden, want:
”Alleen kun je niets, je moet het samen doen”.
Kijk hier voor meer informatie over de Johan Cruyff Foundation

Zie ook eerdere bericht:
>: Schilderijen Henk Veen brengen veel geld op
>: Johan Cruijff schildert met Henk Veen; Binnenkort opnieuw doek te winnen op AjaxF-side.NL

Related posts