‘Ajax wou Rob Witschge niet’

Johan Derksen moest maandag bij Voetbal International weer 60 minuten vol krijgen, en ging daarom in op de breuk tussen Johan Cruijff en Marco van Basten. Uit een intern rapport blijkt volgens Derksen dat Cruijff carte blanche kreeg om in te grijpen in de jeugdopleiding. Hij wilde vervolgens alle jeugdtrainers en de assistenten van Van Basten, John van ‘t Schip en Rob Witschge, bij laten scholen door de Cruyff University. Na het behalen van een diploma zouden zij zich weer aan de poort van De Arena mogen melden. Van Basten wilde hier echter niet aan en drukte – tegen de zin van de clubleiding in – de komst van Rob Witschge door.

Uit het rapport zou blijken dat Ajax Witschge absoluut niet wilde hebben en dat de club niet blij is met de momenteel geblesseerde assistent. Het niveau van de technische staf zou daardoor onvoldoende zijn en de staf zou ook niet in overeenstemming zijn met de uitgangspunten van het rapport-Coronel.

Derksen vertelde verder dat uit het interne rapport blijkt dat Ajax vrij somber is over de jeugdopleiding. Zo zou de opleiding onvoldoende spitsen en vleugelspelers voortbrengen en van enige cohesie zou geen sprake zijn. Ajax is dan ook zeker van plan om te gaan ingrijpen in de jeugdopleiding, aldus Derksen

Bron: Ajaxnetwerk

Related posts