Sulejmani kan niet huilen om zijn mindere spel

Eind februari voelde Miralem Sulejmani zich voor het eerst dit seizoen fit en beloofde hij dat hij ‘de echte Miralem’ zou gaan laten zien. Anderhalve maand later heeft de Serviër de verwachtingen echter nog niet waar kunnen maken en in de thuiswedstrijd tegen Willem II zette Marco van Basten zijn recordaankoop op de reservebank. Sulejmani erkent dat zijn spel ondermaats is, maar blijft glimlachen: ”Ik kan er niet om huilen.”

De aanvaller kwam afgelopen zomer voor dik zestien miljoen euro over van SC Heerenveen, maar heeft in de Amsterdam ArenA zijn vorm van de vorige voetbaljaargang nog niet laten zien. Enkele weken geleden weet Sulejmani zijn gebrek aan vorm nog aan blessures. “Nu ben ik fit en zal ik de echte Miralem laten zien”, blufte de dribbelaar in De Telegraaf. Bij Ajax heeft men echter geen vooruitgang gezien.

Sulejmani bleef ondermaats presteren, maar kon desondanks lang op het vertrouwen van Van Basten rekenen. Dit weekend besloot de oefenmeester dat de maat vol was en verving hij Suljemani voor Dario Cvitanich, die in de eerste helft twee keer scoorde en Eyong Enoh een niet te missen kans bood. Sulejmani kwam in het tweede bedrijf in het veld maar wist zich opnieuw niet te onderscheiden.

”Natuurlijk vind ik het niet leuk, maar ik kan er niet om huilen”, zegt Sulejmani in Het Parool. ”Ik probeer het van me af te zetten. ”Ik ben niet dezelfde speler als vorig seizoen bij Heerenveen, dat weet ik. Ik heb tijd nodig en dan zal het lukken, want ik heb de kwaliteiten. Dat ik in Friesland in een systeem met twee spitsen speelde, is niet van belang. Goede voetballers kunnen in elk systeem voetballen. Ik moet met mijn voeten op de grond blijven en me terugvechten in het team.”

Bron: Voetbalzone.nl

Related posts