Hoogspanning bij Roda JC-Ajax

Het zijn roerige tijden in Kerkrade. Roda JC en Fortuna Sittard fuseerden donderdag (Sporting Limburg) en de Limburgers strijden al het hele seizoen tegen degradatie. Vandaag staat het thuisduel tegen Ajax op het programma.

Voor Roda JC zal het belangrijk zijn om niet te verliezen. De Limburgers staan namelijk akelig dichtij de degradatiezone en zijn alleen gebaat bij drie punten. Ook Ajax zal er alles aan gelegen zijn om de drie punten mee naar Amsterdam te nemen. Momenteel staat de ploeg van Marco van Basten derde op de ranglijst met drie punten achterstand op nummer twee FC Twente. De tweede plaats geeft recht op een plek in de voorrondes van de Champions League. Fc Twente liet vrijdagavond al twee belangrijke punten liggen in het duel met NEC (1-1), dus kan Ajax bij winst de ploeg van McLaren op 1 punt naderen.

Overige wetenswaardigheden:

De laatste uitzege werd op 27 februari 2005 (1-2) genoteerd. Angelos Charisteas en Julien Escudé zetten Ajax op voorsprong en Cristiano deed namens de Limburgers iets terug.
Roda JC verloor al 15 keer dit seizoen. Daarmee ligt de club op koers om een negatief clubrecord te benaderen. In hun eerste seizoen (1973/1974) verloren de Limburgers 18 keer.
In januari nam Roda JC Laurent Delorge over van Ajax, waar hij in 2007/2008 1 keer scoorde in 4 Eredivisieduels.
Met 16 goals en 12 assists is Luis Suarez momenteel de meest waardevolle speler in de Eredivisie.

Bron: Sport1

Related posts