Ajax doet goede zaken bij ‘Sporting Limburg’: 1-2

Ajax heeft vanmiddag uit bij Roda JC de drie punten gepakt. Ajax won met 2-1 van de Limburgers, wat betekent dat Ajax twee punten inloopt op FC Twente. Doelpuntenmakers aan Ajax-zijde waren Suarez en Aissati.

Ajax begon goed aan de wedstrijd en vond al na twee minuten het net, Luis Suarez wist Castro met een diagonaal schot te passeren. Roda JC probeerde vervolgens enigzins tegengas te geven maar kwam niet veel verder dan twee kleine kansen, De Wree en Bodor hadden het vizier echter niet op scherp staan.

De tweede helft was niet goed qua voetbal, maar leverde toch flink wat kansen op. Beide teams blunderden er op los, wat resulteerde in kansen aan beide kanten van het veld. Met nam Ajax had de wedstrijd gewoon moeten beslissen, maar voorin werd zeer onzorgvuldig met de kansen omgesprongen. Later in de tweede helft werd daardoor Roda gevaarlijk en raakte Bodor de paal. Aissati scoorde enkele momenten later de 2-0 via een prima tegenaanval, waarbij de kleine middenvelder zijn eerste doelpunt voor Ajax maakte.

Roda richtte zich hierna wederom op en kwam na slecht wegwerken van Van der Wiel terug tot een 1-2 stand. Cissé kon de bal simpel langs Vermeer schieten. De zuiderlingen roken bloed en joegen op de 2-2, terwijl Ajax er af en toe gevaarlijk uit kwam met een counter. Cvitanich werkte de bal echter naast de goal. Uiteindelijk wist Roda ook niet echt meer gevaar te brengen.

Degradeer voor ons!
De getergde fans van Roda JC lieten tijdens het duel op meerdere manieren zien te balen van de fusie van de club met Fortuna Sittard. Zo ontrolden zij een spandoek met de tekst: ‘Degradeer voor ons!’. Daarnaast werd er massaal door het Limburgs volkslied heengezongen. In de eindfase bekogelden ze nog het doel van Vermeer met losgerukte stoeltjes. Scheidsrechter Verbist had natuurlijk gewoon af moeten fluiten, maar liet nog wel de laatste seconden doorspelen. Al met al kan Van Basten tevreden zijn, want Ajax doet nog steeds goed mee in de strijd om de voorronde van de Champions League.


Na amper een paar minuten scoort Suarez de 0-1


Feestje rondom de doelpuntenmaker


Van der Wiel in duel met Cissé


De spelers bedanken de meegereisde Ajaxfans


Roda heeft ondertussen heel andere zorgen…Roda JC-Ajax 1-2 (0-1)
0-1 Luis Suarez (‘2)
0-2 Ismail Aissati (’66)
1-2 Cissé (’72)

Scheidsrechter: Verbist (Bel)
Toeschouwers: 17970
Kaarten: Geel: Anita, Vermaelen en Wielaert (allen Ajax), Bodor en Vormer (beide Roda)

Opstelling Ajax:
Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Rob Wielaert, Oleguer, Thomas Vermaelen, Eyong Enoh, Ismail Aissati, Vurnon Anita, Luis Suarez (’78 Jan Vertonghen), Miralem Sulejmani, Urby Emanuelson (’58 Darío Cvitanich)

Opstelling Roda JC:
Castro, De Wree (’89 Linssen), De Fauw, Kah, De Jong (’79 Janssen), Delorge, Vormer, Bodor, Hadouir, Oper, Cissé (’53 Yulu Matondo)

Related posts