Belg Verbist fluit Roda JC-Ajax

De Belg Johan Verbist is door de KNVB aangewezen als arbiter voor het duel tussen Roda JC en Ajax van aanstaande zondag. Verbist wordt tijdens het duel bijgestaan door de assistenten Danny Huens en Joel de Bruyn.

Verbist floot al eerder wedstrijden van Ajax en dat was niet echt succesvol. Op 16 oktober 2004 bijvoorbeeld, toen floot Verbist in de Amsterdam ArenA het duel tussen Ajax en SC Heerenveen. Het werd toen 1-3. De volgende wedstrijd onder Belgische leiding verliep ook al dramatisch: Op 27 november 2005 ging Ajax uit bij Utrecht de boot in met 1-0, mede doordat opnieuw Verbist een zuivere Ajaxgoal afkeurde omdat Nigel de Jong geduwd zou hebben. TV-beelden toonden echter aan dat hier totaal geen sprake van was. Toenmalig coach Danny Blind reageerde dan ook terecht na afloop furieus op de leiding.

Op 17 september 2006 was Frank de Bleeckere de leidsman bij, hoe toevallig: Roda JC-Ajax. Onder leiding van De Bleeckere verloor Ajax ook de 3e pot onder Belgische leiding: 2-0. De Bleeckere kreeg echter op zondag 11 maart 2007 een herkansing. Het werd de enige winstpartij van Ajax onder Belgische leiding tot nu toe: Ajax won overtuigend met 1-4 en daar kon zelfs De Bleeckere niet veel aan veranderen . Jan van Halst was destijds ook al analist en zag het gepruts met lede ogen aan. ‘Wij hebben wel eens kritiek op ons eigen scheidsrechterskorps maar zo zie je maar; wat van ver komt is niet altijd beter!’, aldus de analist en oud Ajacied.

De aftrap van het duel tussen Roda JC en Ajax is zondag 5 april om 12.30 uur in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade.

Related posts