Cruijff hekelt werkwijze NOS

Het zal steeds meer mensen opgevallen zijn dat Johan Cruijff zich niet meer laat zien bij de NOS. Dit seizoen zat Cruijff nog geen enkele keer aan tafel bij gastheer Jack van Gelder op een Champions Leaque avond.

De oorzaak van dit alles is dat Johan zich niet meer kan vinden in de werkwijze van de publieke opmroep. Dat komt in de eerste plaats omdat de ambiance in de voetbaljournalistiek hem niet meer bevalt. Cruijff is van mening dat steeds meer mensen een ongefundeerde mening hebben over het voetbal. Wat Cruijff helemaal dwarszit is dat er zelfs in programma’s van de NOS openlijk kritiek geleverd wordt op hem en hij niet meer serieus genomen zou worden.

De NOS en Cruijff zouden nog wel in gesprek zijn over eventuele veranderingen in zijn lopende contract. De NOS heeft aangegeven nog wel heil te zien in de samenwerking met JC, maar ‘De Meester’ zelf is daar nog niet uit. Het financiële plaatje zal het probleem niet zijn voor Cruijff want anders had hij maar wat graag aangeschoven bij Jack van Gelder. Door zijn afwezigheid loopt zijn Foundation tot nu toe zo’n 200.000 euro mis. De penningmeester van de NOS zal daar niet rouwig om zijn en sprak de legendarische woorden, ‘Ieder nadeel heeft zijn voordeel’.

Bron: Sportwereld.nl

Related posts