Van Basten hoopt op creativiteit Aissati

Omdat Thomas Vermaelen en Rasmus Lindgren ontbreken tegen Olympique Marseille, hoopt Marco van Basten vanavond op de relatief onervaren Ismaïl Aissati en Toby Alderweireld. ‘Ik hoop dat Ismaïl ook een belangrijke rol kan spelen’, aldus Van Basten over zijn middenvelder tegenover De Telegraaf. ‘Hij is een speler die staat voor creativiteit. Ismaïl kan een steekpass geven en een doelpunt maken’.

De jonge middenvelder lijkt er klaar voor. De eerste ontmoeting eindigde in een 2-1 overwinning van Olympique in Marseille, waar Ajax lange tijd met tien man speelde. ‘Daarom waren we na afloop ook zo blij’, legt Aissati uit. ‘Omdat we met tien man de 2-1 vasthielden. We hopen het nu thuis af te kunnen maken’.

Ook Toby Alderweireld kan vanavond rekenen op de basisplaats. ‘Ik heb niet lang hoeven puzzelen over de opstelling, want er zijn maar vier verdedigers over’, doelde Marco van Basten op de absentie van de niet-speelgerechtigde Rob Wielaert, de geblesseerde Jan Vertonghen en de geschorsten Gregory van der Wiel en Thomas Vermaelen. ‘Dat mag’, antwoordde Van Basten op de vraag of de training naast de ArenA als norm mocht worden genomen. De achterste lijn werd gevormd door Bruno Silva, Oleguer, Toby Alderweireld en Robbert Schilder.

Related posts