There are no ads, please add some


Kennedy blijft positief

Een kleine twee jaar bij Ajax hebben Kennedy Bakircioglu nog niet gebracht wat hij en met hem vele anderen ervan verwachtten. Toch blijft de Zweed positief en noemt zichzelf zeker niet het type dat bij de pakken neer gaat zitten.

Kennedy begon zijn loopbaan in 1996 bij de club Assyriska Foreningen in Zweden. De club was aanvankelijk opgericht voor voetballers uit de Assyrische gemeenschap maar gaandeweg ontwikkelde de club zich tot een volwaardige vereniging die zelfs in het seizoen 2005 actief was op het hoogste niveau in Zweden. Kennedy gold al snel als een exceptioneel talent en kreeg een uitnodiging van Manchester United voor een trainingsstage. Kennedy trainde drie weken mee met de grote jongens maar van een contract kwam het uiteindelijk niet. Kennedy stapte dan ook over naar Hammarby IF, de club met de grootste supportersschare van Zweden.

Buitenlands avontuur
In de periode bij Hammarby speelde Kennedy zich opnieuw in de kijker van diverse buitenlandse clubs waaronder Heerenveen en FC Twente. Toch koos Kennedy voor een avontuur in Griekenland en wist de Zweedse trainer Mats Jingblad de speler over te halen voor een avontuur bij Iraklis Saloniki. Kennedy kwam daar nauwelijks aan spelen toe mede ook omdat Jingblad al na zes maanden de laan werd uitgestuurd. ‘Dat was inderdaad een nare periode. Ik wist wat ik kon maar ik kon het niet tonen op het veld omdat ik veel op de bank zat. Gelukkig heeft dat maar twee seizoenen geduurd’.

FC Twente
Bij FC Twente bleken ze Kennedy nog niet vergeten te zijn. Met Majstorovic en Touma had de club uit Enschede al twee Zweden onder contract staan. Kennedy hoefde niet lang na te denken en maakte de stap vanuit Saloniki naar Enschede. ‘Ik had in die periode nog veel contact met Sharbel Touma. Wij hebben twee jaar samengespeeld bij Assyriska en hij vertelde me dat ik snel naar Enschede moest komen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar geen spijt van heb gehad. We hadden echt een heel goed team dat mooi voetbal speelde en ik had daar natuurlijk kunnen blijven. Maar als voetballer moet je ambitieus zijn en de kans pakken die zich voordoet’.

Toekomst
Kennedy weet eigenlijk niet hoe zijn toekomst er zal gaan uitzien. ‘Als ik in het veld sta dan wil ik mij ook manifesteren. In de uitwedstrijd tegen Fiorentina voelde ik dat het wel eens zou kunnen gebeuren. Dat ik die bal dan vol raak en erin gaat dat gaf mij zo,n enorme kick. Dat is uiteindelijk waar je het voor doet en dat het dan lukt maakt mij echt blij’. Of Kennedy ook volgend seizoen te bewonderen is in de Arena laat de Zweed weten,’Ajax is en blijft een fantastische club waar ik graag voor wil spelen. Uiteindelijk beslis ik niet zelf of ik in Amsterdam kan blijven, dat moeten andere mensen doen. Ik kan alleen maar proberen de mensen die er wel over gaan te overtuigen dat ik het niveau aankan’.

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts