Van Basten niet blij met uitspraken Silva

Ondanks de recente teleurstelling van Bruno Silva en zijn openheid daarover ziet Marco van Basten geen reden om de verdediger dit seizoen niet meer te gebruiken. Silva zal zondagmiddag in de thuiswedstrijd van Ajax tegen De Graafschap waarschijnlijk de vervanger zijn van Gregory van der Wiel, die een schorsing moet uitzitten.

“Ik vind Bruno een goede, aardige jongen, maar wat hij over mij heeft gezegd is natuurlijk geen sjiek verhaal”, vertelt Van Basten in de zaterdageditie van Het Parool. “Hoewel ik hem nog steeds een goede jongen vind, heb ik hem daar wel op aangesproken. Spelers moeten namelijk eerst het teambelang dienen.”

Van Basten realiseert zich dat een te groot aantal sluimerende conflicten met spelers het teambelang kan ondermijnen. En doelend op de pogingen van de oud-speler van Danubio en FC Groningen om de Amsterdam ArenA in de zomerstop te verlaten: “Al snap ik ook wel dat een speler soms andere belangen heeft.”

Als Van Basten na komende zomer nog aan het roer staat van de club, vertrekt Silva naar eigen zeggen uit Amsterdam. “Volgend jaar is het WK, daar wil ik graag naartoe. Ik ben nog altijd basisspeler in de nationale ploeg, maar als de situatie zo blijft, zal dat veranderen.” AS Roma en Palermo hadden in de winterse transferperiode interesse, maar volgens manager technische zaken Danny Blind boden de clubs te weinig.

Related posts