Van Basten: ‘We mogen niet mopperen’

Ajax verloor de eerste ontmoeting in de achtste finales van de UEFA Cup tegen Olympique Marseille .’Maar ik denk dat we niet mogen mopperen’, stelde trainer Marco van Basten. ‘We speelden namelijk ruim een helft met tien man. En toen hebben we geen doelpunt tegen gekregen. We hebben woensdag dus nog kans in de return’.

Van Basten was tevreden over het optreden van Toby Alderweireld, die debuteerde als basisspeler in een offcieel duel. ‘Toby heeft het heel goed gedaan. Daar ben ik blij mee. Volgende week missen we namelijk ook de geschorste Van der Wiel en Vermaelen. Ik vond die twee gele kaarten van Van der Wiel overigens zwaar bestraft. Al moet Van der Wiel ook slimmer zijn’.

Van Basten had ook geen klagen over Kenneth Vermeer, de doelman die zich na 18 minuten door een afstandschot liet verrassen (1-0). ‘De bal stuiterde, dat was vervelend voor hem’, zei de trainer van Ajax. ‘Maar hij heeft ons in de tweede helft ook in de wedstrijd gehouden’.