Column Menno Pot: ‘Handje op, kameraden!’

Om beurten verdedigen Feyenoorder Jurryt van de Vooren en Ajacied Menno Pot de eer van hun club in de columntwist ‘De Klassieker’.

Dat het seizoen 2008-2009 nét ietsje beter te pruimen valt dan de jaargangen ervoor, heeft alles te maken met de UEFA Cup-wedstrijden tegen HSV in Hamburg en het tweeluik tegen Fiorentina. Zulke mooie Europese triomfen maakten we sinds 2003 niet meer mee. Het zijn avonden als LSD-trips, in de prachtigste kleuren.

Helaas laat de hardhandige reality check (ook wel bekend als de Oud-Hollandse ‘koude douche’) nooit lang op zich wachten. Het pilletje dat ons in Florence nog zo’n heerlijk gevoel bezorgde, was bij nader inzien geen puike love drug, maar gewoon een aspirientje dat een avondje zijn werk doet, om daarna de zeurende Ajax-koppijn weer ruim baan te geven.

UEFA Cup-wolk
Je kukelt van je roze UEFA Cup-wolk en stort op het Hollandse beton. Eenentwintig punten bóven Feyenoord, maar vijftien ónder AZ, dat is ongeveer waar Ajax ronddobbert en ADO Den Haag maakte zondag duidelijk dat dat ook precies is waar we thuishoren. Het mag veelzeggend heten dat Ajax daarmee ook … Lees hier verder

Related posts