Haarms wil nog één keer de schaal

Bob Haarms maakte als assistent- en hersteltrainer zo’n beetje alle clubsuccessen van nabij mee. Zondag viert hij zijn 75e verjaardag. Zelfs nu het eigen lichaam begint te sputteren, blijft hij hard voor zichzelf. “Ik moét die schaal nog één keer in mijn handen hebben. Daarna is het goed.”

Als hij de regie in eigen hand zou hebben, verlaat zijn ziel de aarde pas als de felbegeerde dertigste landstitel op het Leidseplein is gevierd. “Dat is voor mij een extra stimulans om iedere dag te blijven knokken. Daarna is het goed. Die schaal moet ik nog minimaal een keer in mijn handen hebben. Dat lijkt me fantastisch. Het moet toch kunnen? Ik heb het niet over de wereldcup, hoor”, grijnst Haarms.

De prachtige uitvaart van een ander clubicoon, Sjakie Wolfs, zette Haarms aan het denken. “Dat was een grandioos afscheid. Ik was erbij. Wat een mensenmassa! Het geeft ook aan hoe het de Ajaxfamilie kan zijn. Het leven is een keer afgelopen. Wanneer, dat heb ik niet voor het zeggen. Ik ben niet bang voor de dood. Misschien zit onze Liever Heer wel te wachten op een hersteltraining. Nou, dan kan ie behoorlijk aan de bak.”

Leden van de Supportersvereniging Ajax vinden vrijdag op de deurmat de nieuwe Ajax Life-krant met daarin het volledige interview met Bob Haarms, dat plaatsvond voordat hij in het ziekenhuis werd opgenomen.

Bron: AjaxLife.nl

Related posts