Van Basten heeft spijt van kritische uitlatingen aan adres van zijn spitsen

Marco van Basten heeft toegegeven dat hij na de wedstrijd tegen FC Volendam (2-1 zege) de fout is ingegaan door zijn aanvallers openlijk te bekritiseren. Luis Suárez (‘ik kan onmogelijk tevreden over hem zijn’), Leonardo en Miralem Sulejmani kregen er in de pers nogal van langs van Van Basten.

De coach betreurt nu de negatieve uitlatingen. “FC Volendam maakte in de slotfase nog bijna gelijk”, zegt Van Basten tegenover het ANP. “Ik baalde daarvan. Maar na gesprekken met andere mensen besefte ik dat ik me beter minder kritisch uit had kunnen laten. Dat heb ik de spelers ook laten weten. Ik wil namelijk ook dat zij sommige dingen intern houden.”

Het was niet de eerste keer dat Van Basten zich erg negatief over zijn spelers uitliet. De voetballers van Ajax moesten het in het begin van het seizoen na de zware nederlaag bij Heerenveen (5-2) ook zwaar ontgelden. “Ook dat was niet helemaal verstandig, want mede door mijn uitlatingen blijft zo’n prestatie nog dagen lang hangen. Dat zorgt alleen maar voor onrust.”

Bron: AjaxNetwerk

Related posts