Derksen: ‘Ajax had wel degelijk belangstelling voor Volendammer Tuyp’

Ajax had eerder dit seizoen wel degelijk vergaande interesse in Jack Tuyp. Dat meldt Johan Derksen in het tv-programma Doordekken van Voetbal International. Eerder maakte Derksen in zijn sportblad al melding van een op handen zijnde transfer van Tuyp van FC Volendam naar Ajax, maar daar kwam vervolgens nooit een vervolg op (zie eerdere berichten hieronder).

“Er is vaak wel ergens sprake van in de voetballerij, maar om een of andere reden gaan negen van de tien transfers niet door”, verdedigt Derksen zich. “Dan is zoiets een dag later achterhaald, want je wordt altijd achterhaald door de actualiteit. Als het niet doorgaat, betekent dat dus niet dat het onjuist is. Wanneer we via een makelaar het bericht krijgen dat een bepaalde club met een bepaalde speler bezig is of geïnteresseerd is in die speler, dan is dat tegenwoordig nieuws. Dan breng je dat. Een dag later kan die interesse weer over zijn. Er zijn allerlei redenen waarom het niet door kan gaan, maar interesse in een speler is toch echt nieuws”, aldus Derksen.

Zie ook eerdere berichten:
09-12-2008: Ajax heeft geen contact met Tuyp gehad
09-12-2008: Derksen uit ‘betrouwbare bron’: ‘Ajax wil Tuyp aantrekken’

Related posts