Column Menno Pot: De klassieker en de ban

Om beurten verdedigen feyenoorder Jurryt van de Vooren en Ajacied Menno Pot de eer van hun club in de columntwist ‘De Klassieker’ op Nu.nl. Ditmaal na aanleiding van de ongeregeldheden rond de klassieker en het daarop volgende verbod om vijf jaar geen fans mee te nemen de beurt aan Menno:

Beste Jurryt,

Heb jij eigenlijk wel eens “Hamas, Hamas, joden aan het gas” gescandeerd? Ik gok van niet, ik weet eigenlijk wel zeker van niet, en dat staat je zeer te prijzen. Je bent een beschaafd mens. Zéker voor een Feyenoorder, want het barst van de Tokkies bij jullie.

Ik heb tijdens Klassiekers wel eens “Bommen op Rotterdam” gezongen, als ik eerlijk ben. Tamelijk vaak zelfs. Gevoelsmatig vind ik “Als het lente wordt, dan gooien wij bommen op Rotterdam” (op de melodie van Tulpen uit Amsterdam) trouwens minder smerig en toch wel een beetje van een andere categorie dan “Joden aan het gas”, maar misschien is dat onzin en heeft het ermee te maken dat ik de wereld door een ‘Ajax-bril’ bekijk.

Meezingers
Anyway: tegenwoordig zing ik geen dingen meer over de gebeurtenissen van 14 mei 1940. Ik weet niet precies meer wanneer ik ermee gestopt ben. Ergens rond mijn vijfentwintigste, geloof ik. Over zulke dingen groei je heen hè. Dat soort lol heb je op zeker moment gewoon gehad. Ik in elk geval wel. De laatste jaren zing ik liever “Homo’s lopen hand in hand”. Of: “Rotterdam is kut, Rotterdam is klote, heel Feyenoord bestaat alleen uit poten.” Of gewoon het Kakkerlakkenlied.

Spreekkoren
Ik vraag me trouwens af hoe nauwkeurig onze respectievelijke burgervaders, Ahmed Aboutaleb en Job Cohen, hadden vastgelegd bij welke spreekkoren…Lees hier verder.

Related posts