Emanuelson kijkt alleen maar naar voren

De uitmuntende prestatie van Ajax in het algemeen en die van Urby Emanuelson in het bijzonder kreeg na afloop van het gewonnen UEFA Cupduel bij Fiorentina nog eens extra glans. Na afloop werd duidelijk dat de middenvelder bijna 75 minuten met een stijve nek had gespeeld en omkijken het grootste deel van de wedstrijd onmogelijk was geweest. “Ik heb Vurnon Anita en Rasmus Lindgren gevraagd mij extra te coachen wat zich in mijn rug afspeelde, want ik zag het niet”, aldus de Emanuelson.

Hoewel het meespelen van Emanuelson morgen tegen FC Volendam nog onzeker is, zag hij de humor wel in van zijn merkwaardige kwetsuur. “Ik ben normaal gesproken een type dat figuurlijk graag vooruitkijkt, dus wat dat betreft past deze blessure wel bij me. Maar zonder grappen: het is écht lastig om zo te spelen. Dus alle lof voor Vurnon en Rasmus. Ze hebben me erg geholpen.”

Emanuelson kwam als een ‘houten klaas’ de kleedkamer uit. “Het gebeurde in een luchtduel”, zei hij wijzend naar zijn nek. “Ik voelde het er direct inschieten.” Desondanks maakte hij de negentig minuten vol. “En dat maakt de overwinning nóg mooier”, vond hij. “Dan ben ik in elk geval niet voor niks doorgelopen.”

Related posts