van der Sar ruikt aan een Wereldrecord

Edwin van der Sar is op weg naar het wereldrecord aantal minuten zonder tegendoelpunt. De doelman heeft inmiddels al 1302 minuten op rij zijn doel schoongehouden en steeg afgelopen woensdag na het duel met Fulham (3-0) al naar plaats zes op de wereldranglijst.

De oud Ajax keeper kan zaterdag tegen Blackburn Rovers het Europese record, wat op naam staat van Danny Verlinden, voor zich opeisen. De Belgische doelman van Club Brugge hield tussen 3 maart en 26 september 1990 zelfs 1390 minuten lang de nul.

Indien het Van der Sar lukt opnieuw negentig minuten zijn doel schoon te houden, dan heeft hij zelfs zicht op het wereldrecord van Geraldo Pereira de Matos Filho met de artiestennaam Mazaropi. De Braziliaan kreeg voor Vasco da Gama tussen 18 mei 1977 en 7 september 1978 liefst 1816 minuten geen tegendoelpunt te verwerken. Van der Sar zal dan inclusief het duel met Blackburn nog vijf duels en 65 minuten op rij zonder tegendoelpunt moeten blijven.

Op plaats twee in het all-time klassement bevindt zich nog de Egyptenaar Thabet El-Batal van National SC Cairo met 1442 minuten

Related posts