Van Basten wil communiceren verbeteren; Voorbeschouwing Ajax-feyenoord

Marco van Basten gaat op een andere manier communiceren met de spelers. De trainer heeft dit advies gekregen van algemeen directeur Rik van den Boog die van mening is dat het kan helpen om dingen vaker te herhalen of het op een andere manier zeggen. Van den Boog heeft overigens nog het volste vertrouwen in de technische staf van Ajax.

Van Basten haalde met zijn team uit de afgelopen vier wedstrijden slechts 1 schamel puntje, en om die reden werden er afgelopen week gesprekken gevoerd met de directie, spelers en supporters. ‘Ik krijg van veel mensen goede raad en adviezen. Je moet iets met adviezen doen als je het idee krijgt dat het kan helpen. Daarom ga ik proberen iets anders te communiceren. Ik praatte uiteraard al wel met spelers, maar soms kan het misschien geen kwaad om dat ook met andere mensen binnen Ajax te doen’.

Van Basten had in zijn periode als voetballer vaak aan een half woord genoeg om de trainer te begrijpen. De afgelopen weken kreeg de coach nogal eens het verwijt niet goed om te kunnen gaan met spelers die iets meer woorden nodig hebben. ‘Ik behandelde de spelers altijd op een manier die ik zelf als voetballer prettig vond’, weet Van Basten. ‘Dat lijkt me ook logisch. Maar het kan geen kwaad om dingen te veranderen als dat goed voor het elftal is’.

Aankomende zondag zal Ajax de klassieker afwerken tegen feyenoord in de eigen Amsterdam Arena. Hier op AjaxF-side.nl alvast een voorbeschouwing op dit duel.
Related posts