Bij kwetsende spreekkoren zondag vijf jaar geen uitfans bij klassieker

Als supporters zondag tijdens de wedstrijd Ajax-Feyenoord in Amsterdam kwetsende spreekkoren zingen, mogen beide teams de komende vijf jaar geen supporters meer meenemen naar uitwedstrijden tegen de aartsrivaal. Bij elke vorm van ongeregeldheden wordt deze maatregel meteen van kracht. Dat meldde de woordvoerster van Job Cohen vanmiddag.

De Amsterdamse burgemeester heeft vrijdag gesproken met collega Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens Jong Feyenoord – Jong Ajax van donderdagavond.

Volgens de woordvoerster zongen supporters daar onder meer ‘Hamas, Hamas, Joden aan het gas’. De burgemeesters waarschuwen de supporters nu dat vergelijkbare teksten zondag niet zonder gevolgen blijven.Saillant detail is dat er gisteravond helemaal geen Ajax-supporters in het stadion zaten omdat die voor dit duel al niet welkom waren. De vorige editie, enkele weken geleden eveneens in Rotterdam, waren er ook al geen Ajax-fans aanwezig. Trainer Adri Koster van Jong Ajax overwoog toen van het veld te stappen na diverse discriminerende spreekkoren.

Related posts