Klassiekers op scherp na leuzen

Op muren bij sportcomplex Varkenoord, naast stadion De Kuip, zijn een jodenkruis en de tekst ‘Ajax is de baas in Rotterdam’ gekalkt, zo meldt het AD vandaag. Sportcomplex Varkenoord ligt pal tegenover de Kuip. Medewerkers op het complex ontdekten dat gisterochtend. Ze hebben de leuzen zelf weggehaald met een hogedrukspuit. Sportclub Feyenoord, de amateurtak van de club die speelt op Varkenoord, wil geen ruchtbaarheid geven aan het vandalisme omdat ‘daar dan misschien narigheid van komt’, zo laat een bestuurder weten.

De graffiti lijkt een pesterij van Ajaxsupporters in aanloop naar de altijd beladen wedstrijd van zondag tussen Ajax en Feyenoord in Amsterdam. Feyenoord-supporters haalden in augustus vorig jaar een vergelijkbare truc uit bij de Ajacieden. Op twee reclameborden en op de deur van het supportershome van de Amsterdamse club werden toen teksten als ‘FR Hooligans’ en ‘010’ gespoten. Op een foto, die zou zijn genomen in Amsterdam, stond bovendien een spandoek met de tekst ‘D-day, 21-9-2008’. Een verwijzing naar de klassieker Ajax-Feyenoord op die dag.

Morgenavond staat de ‘kleine klassieker’ van Jong Feyenoord tegen Jong Ajax op het programma. Fans uit Amsterdam zijn niet welkom.

Related posts